#TYDEN je týdenní souhrn zajímavých a důležitých věcí z IT/C, marketingu, bezpečnosti, socnetů, hw/sw, AI, finančních výsledků. 20 tisíc znaků pro platící, včetně anglické verze. Stojí jen 5 USD měsíčně nebo 50 USD na rok. Poloviční krátká podoba je zdarma.

Přihlásit odběr ➡️ rychlofky.substack.com

Google+ byl skoro tři roky děravý a umožňoval externím vývojářům přístup k profilům uživatelů.

Od Rychlofky

Google+ byl skoro tři roky děravý a umožňoval externím vývojářům přístup k profilům uživatelů. Google na to přišel při interním šetření a rozhodl se o kauze neinformovat v obavách z možné publicity. V Google Exposed Private Data of Hundreds of Thousands of Google+ Users and Then Opted Not To Disclose, Report Says je ale i jedna dost zvláštní zmínka, že na základě tohoto se Google (Alphabet) chystá zrušit veškerou spotřebitelskou funkčnost Google+. Co je tím přesně míněno jasné není, ale z Google Exposed User Data, Feared Repercussions of Disclosing to Public to zní jako kompletní zrušení Google+. Může ale také jít o zásadní omezení přístupu přes API.

Možný únik se týkal mírně přes 490 tisíc účtů a 438 aplikací, ale podle Google žádná data zneužita nebyla, byť s ohledem na již neexistující záznamy to nebylo možné ověřit plně.

2018-10-08 19_17_29-Google Exposed User Data, Feared Repercussions of Disclosing to Public - WSJ.png

google-logo-pre-2015