#TYDEN je týdenní souhrn zajímavých a důležitých věcí z IT/C, marketingu, bezpečnosti, socnetů, hw/sw, AI, finančních výsledků. 20 tisíc znaků pro platící, včetně anglické verze. Stojí jen 5 USD měsíčně nebo 50 USD na rok. Poloviční krátká podoba je zdarma.

Přihlásit odběr ➡️ rychlofky.substack.com

Instagram testuje sdílení přesné lokace s Facebookem a to i v okamžiku, kdy ho nepoužíváte. Dobré připomeno

Od Rychlofky

Instagram testuje sdílení přesné lokace s Facebookem a to i v okamžiku, kdy ho nepoužíváte. Dobré připomenout je, že aplikace Facebook tohle už dělá – i když ji nepoužíváte, tak čas od času předává vaši polohu. Novinku v Instagramu by prý měla být volitelná, ale je dost jisté, že později dojde ke klasickému zapnutí, aniž by o tom někdo věděl.

Facebook tvrdí, klasicky, že to “má pomáhat k objevování věci okolo vás, více relevantní inzerci a zlepšení Facebooku”. Jeden se rozhodně nemůže divit, proč Instagram opustili oba zakladatelé.

2018-10-06 07_43_51-(93) Location History View.png

Viz Instagram prototypes handing your location history to Facebook a ve Facebooku se mrkněte do sekce Poloha a rozklikněte si Location History/Historie pohybu – nejzajímavější jsou ony On the move/V pohybu.

TIP: O geolokaci a výše uvedené funkci je řeč v TIP#1165: Jak nastavit soukromí na Facebooku? 22 kroků, které soukromí stejně nezajistí

2018-10-06 07_40_55-(1) Location History View.png

Dáte si tři hodiny na kole a Facebook jste nepoužili ani jednou. Přesto je v něm zanesená řada míst z vaší trasy