#TYDEN je týdenní souhrn zajímavých a důležitých věcí z IT/C, marketingu, bezpečnosti, socnetů, hw/sw, AI, finančních výsledků. 20 tisíc znaků pro platící, včetně anglické verze. Stojí jen 5 USD měsíčně nebo 50 USD na rok. Poloviční krátká podoba je zdarma.

Přihlásit odběr ➡️ rychlofky.substack.com

Google Fit má novou podobu

Od Rychlofky

Google Fit má novou podobu a příchod Material Designu vytvořil další plochou nevýraznou aplikaci, kde vůbec není jisté na co jde či nejde kliknout. Na téhle aplikaci je zajímavé, že se snaží automaticky zaznamenávat jak chodíte, běháte či jezdíte na kole. Občas to docela funguje, občas to měří nesmysly. Nedokáže například rozlišit chůzi prokládanou jízdou autem (viz jeden z obrázku níže jménem “Večerní chůze”). Aktivity na kole běžně o desítky kilometrů podměřuje (48.81 km níže je ve skutečnosti 62).

TIP: ??‍♀️Fitness, sport trackery, pohyb, životní styl?Tipy pro ježdění na kole a elektrokole pomohou pokud se chcete hýbat či již hýbete

Pokud chcete lépe sledovat pohybové aktivity, tak si pořiďte něco jako Strava. Pokud si pořídíte chytré hodinky či spottracker, tak se hodí využít i aplikací od výrobce – ať už je to Apple, Xiaomi, Fitbit nebo Garmin. Některé z aplikací jde na Google Fit i napojit.