#TYDEN je týdenní souhrn zajímavých a důležitých věcí z IT/C, marketingu, bezpečnosti, socnetů, hw/sw, AI, finančních výsledků. 20 tisíc znaků pro platící, včetně anglické verze. Stojí jen 5 USD měsíčně nebo 50 USD na rok. Poloviční krátká podoba je zdarma.

Přihlásit odběr ➡️ rychlofky.substack.com

Vaši poštu v Gmailu čtou cizí lidé?

Od Rychlofky

Z titulků by to tak mohlo vypadat, jako třeba z Gmail messages ‘read by third parties’. Jenže realita je taková, že žádní cizí lidé ani třetí strany poštu v Gmailu jen tak sami od sebe číst nemohou. Děje se to, pokud jste nějaké aplikaci dali práva přistupovat k vaší poště u Google. Není to ani žádné “špinavé tajemství” a “běžné” jak tvrdí Wall Street Journal  v Tech’s ‘Dirty Secret’: The App Developers Sifting Through Your Gmail.

Prostě pokud někomu (něčemu) dáte práva číst vaši poštu, tak s tím musíte počítat. Na The Verge mají ten titulek (jedni z mála) správně, viz Gmail app developers have been reading your emails.

Mimochodem, mrkněte do Security Checkup a možná budete mít co napravovat. Budete-li se chtít podívat kdo má přístup k vašemu účtu (nejenom k Gmailu), tak viz myaccount.google.com/permissions

[07.07.18] Další vývoj je vcelku jasný: Google čelí žalobě za to, že vývojářům umožnil přístup k obsahu zpráv v Gmailu.

SampleApplication_new.jpg