#TYDEN je týdenní souhrn zajímavých a důležitých věcí z IT/C, marketingu, bezpečnosti, socnetů, hw/sw, AI, finančních výsledků. 20 tisíc znaků pro platící, včetně anglické verze. Stojí jen 5 USD měsíčně nebo 50 USD na rok. Poloviční krátká podoba je zdarma.

Přihlásit odběr ➡️ rychlofky.substack.com

Nametests.com nechali volně přístupná nakradená data 120 milionů uživatelů Facebooku.

Od Rychlofky

Jsou mezi nimi i množství údajů (a fotografií) českých uživatelů. Nametests.com působí na Facebooku už řadu let, jejich aktivity zahrnovaly i scam, Facebook ne to byl nespočetněkrát upozorňován a nikdy s tím nic neudělal. V “kvízech” od nametests.com navíc nikdy o kvízy nešlo. Viz Yet another massive Facebook fail: Quiz app leaked data on ~120M users for years

Provozovatel Nametests.com je německá společnost Social Sweethearts. Pokud toto zásadní porušení GDPR nebude odpovídajícím způsobem (a velmi rychle) řešeno, tak se může Evropský Unie s GDPR rovnou rozloučit.

Naposledy v dubnu navíc byl Facebook přes Bug Bounty upozorněn právě na Nametests a ačkoliv za odhalení vyplatil odměnu nic se nestalo. Nametests.com dál na platformě pokračovali v podvádění a sběru dat. Uživatelé celé roky umožňovali přístup k vlastní údajům, dříve i údajům přátel, včetně kompletního přístupu k fotografiím.

This popular Facebook app publicly exposed your data for years se můžete podívat na detaily.

Ze zjištěného samozřejmě plyne i to co víme už roky, že pokud si někdo z Facebookové aplikace uloží data, tak je rozhodně při odstranění aplikace uživatelem nesmaže – Nametests.com tak dlouhé roky schovávají data od uživatelů, kteří si to nepřáli a porušují tím Pravidla Facebooku. O těch víme, že jsou zcela na draka. Tady to alespoň je vidět v praxi.

2018-06-28 20_37_02-Nametests.com.png