#TYDEN je týdenní souhrn zajímavých a důležitých věcí z IT/C, marketingu, bezpečnosti, socnetů, hw/sw, AI, finančních výsledků. 20 tisíc znaků pro platící, včetně anglické verze. Stojí jen 5 USD měsíčně nebo 50 USD na rok. Poloviční krátká podoba je zdarma.

Přihlásit odběr ➡️ rychlofky.substack.com

Alexa poslala konverzaci cizímu člověk na základě nevědomky vydaných příkazů, upozorňuje Amazon v rámci nedávné kauzy.

Od Rychlofky

V té se záznam hovoru dvou lidí ocitl u náhodného kontaktu. Skutečnost je ta, že Alexa prostě v rámci konverzace detekovala spouštění slovo (“Alexa”) a poté detekovala “send message” – na což reagovala dotazem “Komu?” – vlastnící si toho nevšimli a tím jak pokračovali v hovoru mezi sebou se Alexa dozvěděla odpověď – odpovídající někomu v kontaktech. Ale i tady se Alexa zeptala “kontakt, right?” a protože padlo slovo “right”, tak to považovala za schválení.

Vlastníci ale tvrdí, že Echo bylo hned vedle nich a hlasitost mělo nastavenou na desítku. O schválení si prý nežádalo. Viz Is Alexa Listening? Amazon Echo Sent Out Recording of Couple’s ConversationAlexa poslala záznamy hovorů v bytě náhodnému kontaktu.

Připomeňme i trochu strašidelnou záležitost z nedávné doby: Amazon už přišel na to, proč se Alexa náhodně smála a pracuje na opravě

825-330-Alexa_Home_Banner.jpg