#TYDEN je týdenní souhrn zajímavých a důležitých věcí z IT/C, marketingu, bezpečnosti, socnetů, hw/sw, AI, finančních výsledků. 20 tisíc znaků pro platící, včetně anglické verze. Stojí jen 5 USD měsíčně nebo 50 USD na rok. Poloviční krátká podoba je zdarma.

Přihlásit odběr ➡️ rychlofky.substack.com

Auto Uberu ženu vidělo, ale ignorovalo. Rozhodlo se, že nejde o objekt vyžadující pozornost

Od Rychlofky

Auto Uberu ženu vidělo, ale ignorovalo, píše se v Uber Finds Deadly Accident Likely Caused By Software Set to Ignore Objects On Road. Přijít na to měl Uber poté, co řešil smrtelnou nehodu samořídicího auta s ženou vedoucí kolo. Podstatně na zjištění je, že auto samo ženu “vidělo” (má na to dostatek technických prostředků, ať už klasické kamery či LIDAR), ale rozhodlo se, že nejde o objekt vyžadující pozornost. Viz též Uber vehicle reportedly saw but ignored woman it struck

Jde o tuto událost: Auto bez řidiče od Uberu usmrtilo chodce a to, že k nehodě mělo dojít, bylo poměrně jisté již od počátku šetření. Viz Usmrcení autem bez řidiče od Uberu mohl zabránit nejenom řidič, ale měly zafungovat i senzory V tomto případě navíc nepomohla ani bezpečnostní pojistka v podobě člověka v autě, ten se vůbec nevěnoval řízení.