#TYDEN je týdenní souhrn zajímavých a důležitých věcí z IT/C, marketingu, bezpečnosti, socnetů, hw/sw, AI, finančních výsledků. 20 tisíc znaků pro platící, včetně anglické verze. Stojí jen 5 USD měsíčně nebo 50 USD na rok. Poloviční krátká podoba je zdarma.

Přihlásit odběr ➡️ rychlofky.substack.com

Twitter ukládal hesla v čitelné podobě, teď chce po 300 milionech uživatelů aby si změnili hesla.

Od Rychlofky

V upozornění jim navíc říká něco o “technologii, která heslo maskuje” a rozhodně nečekejte slovo omluvy. Změna hesla na Twitteru ale bohužel nemusí stačit, heslo je kompromitované, takže pokud jste ho použili i kdekoliv jinde, měli byste ho změnit i tam. Ta “technologie” mimochodem je bcrypt. Viz Keeping your account secure

Pokud vám vrtá hlavou, jestli si heslo změnit, tak ano, je to dobrý nápad a neuškodí změnit všechna hesla, která na Twitteru máte (ke všem účtům). Věřit “internímu vyšetřování”, které zjistilo, že nikdo chybu nezneužil prostě nejde. Při změně myslete i na to, že je dobré mít dvoufaktorové ověření.

Tady se vám bude hodit i Jak vyřešit správu účtu na Twitteru pro více lidí aby to bylo bezpečné a praktické?.

Pozor, pokud si dvoufaktorem chráníte Twitter, ale nechráníte e-mail s tím spojení, tak je to dost rizikové. Viz První věc, co musíte ochránit dvoufaktorovým ověřením, je váš e-mail. Smrtelně. Vážně.

2018-05-04 07_08_55-Twitter.png

2018-05-04 07_12_43-Keeping your account secure.png