#TYDEN je týdenní souhrn zajímavých a důležitých věcí z IT/C, marketingu, bezpečnosti, socnetů, hw/sw, AI, finančních výsledků. 20 tisíc znaků pro platící, včetně anglické verze. Stojí jen 5 USD měsíčně nebo 50 USD na rok. Poloviční krátká podoba je zdarma.

Přihlásit odběr ➡️ rychlofky.substack.com

Zuckerberg: Většina dat 2.2 miliardy uživatelů byla nejspíš kompromitována

Od Rychlofky

Zuckerberg: Většina dat 2.2 miliardy uživatelů byla nejspíš kompromitována. Trochu šokující potvrzení toho, co již roky víme – Facebook soukromí uživatelů nechrání a řada způsobu jak se dostat k datům uživatelů za ty dlouhé roky existence vedla k tomu, že jejich dostupné údaje už někdo, někdy, nějak stáhnul.

Zuckerberg v tomto odhalení zmiňuje “veřejně” dostupná data, což je logické (ta jde dolovat přes web i API) a svádí to na to, že si uživatele neumí vypnout přístup k profilu pro vyhledávače a vyhledání profilu přes jméno či telefonní číslo. Viz An Update on Our Plans to Restrict Data Access on Facebook a Zuckerberg: Most of Facebook’s 2 billion users should assume their data has been compromised

TIP: Jak níže uvedené tři možnosti fungují můžete zjistit v Jak omezit přístup vyhledávačů k mému profilu na Facebooku?Jak omezit, aby mě na Facebooku šlo najít podle telefonu či e-mailu?

2018-04-05 08_44_06-(94) Nastavení a nástroje pro soukromí.png