#TYDEN je týdenní souhrn zajímavých a důležitých věcí z IT/C, marketingu, bezpečnosti, socnetů, hw/sw, AI, finančních výsledků. 20 tisíc znaků pro platící, včetně anglické verze. Stojí jen 5 USD měsíčně nebo 50 USD na rok. Poloviční krátká podoba je zdarma.

Přihlásit odběr ➡️ rychlofky.substack.com

Z Facebooku unikl interní dokument volající po “růstu za každou cenu”. I růst, který půjde přes mrtvoly.

Od Rychlofky

Z Facebooku unikl interní dokument volající po “růstu za každou cenu”. Jeho autorem je Andre Bosworth a pochází z roku 2016. Reakce na únik je, že dokument byl smazán a nově je vydáván za klasické “chtěl jsem vyvolat diskusi” a “vlastně s tím vůbec nesouhlasím”.

To že Facebook zajímá jenom růst a peníze a nehledí na následky už víme dlouhé roky, takže vlastně nic nového. Novinkou je, že ono “memo” dokonce ospravedlňuje i růst, který půjde přes mrtvoly. Viz Growth At Any Cost: Top Facebook Executive Defended Data Collection In 2016 Memo — And Warned That Facebook Could Get People Killed

Svým způsobem nejděsivější může být to, že Bosworth neukazuje na motivaci v penězích či zisku, ale v posedlosti komunikací. Prostě budeme všichni komunikovat se všemi, protože pár nezodpovědných sociomaniaků je tím posedlých.

2018-03-30 12_48_33-Growth At Any Cost_ Top Facebook Executive Defended Data Collection In 2016 Memo.png