#TYDEN je týdenní souhrn zajímavých a důležitých věcí z IT/C, marketingu, bezpečnosti, socnetů, hw/sw, AI, finančních výsledků. 20 tisíc znaků pro platící, včetně anglické verze. Stojí jen 5 USD měsíčně nebo 50 USD na rok. Poloviční krátká podoba je zdarma.

Přihlásit odběr ➡️ rychlofky.substack.com

USA a Velká Británie volají po vyšetření Facebooku a Cambridge Analytica ohledně “úniku dat”

Od Rychlofky

USA a Velká Británie volají po vyšetření Facebooku a Cambridge Analytica ohledně “úniku dat”, píše se v Facebook and Cambridge Analytica face mounting pressure over data scandal. Skutečnost ale je, že o žádný únik nešlo Cambridge Analytica jen používala to, co Facebook umožnil, tedy zejména získat data o přátelích uživatele, který k tomu dal souhlas. Tenhle zásadní bezpečnostní nedostatek existoval dlouhá léta, vědělo se o něm a byl masově využíván právě pro podobné účely. Nejzajímavější na celé kauza je, že Facebook tvrdě rozjel PR aktivity – médiím vyhrožuje žalobami, celou situaci zlehčuje (místo údajů o 50 milionech lidí tvrdí, že šlo “jenom” o pár set tisíc).

Předcházející dění viz Cambridge Analytica vs. Facebook: Skandál, který 4 roky po konání se otřásá Facebookem i politikou

2017-04-08 08_29_35-Cambridge Analytica – Services