#TYDEN je týdenní souhrn zajímavých a důležitých věcí z IT/C, marketingu, bezpečnosti, socnetů, hw/sw, AI, finančních výsledků. 20 tisíc znaků pro platící, včetně anglické verze. Stojí jen 5 USD měsíčně nebo 50 USD na rok. Poloviční krátká podoba je zdarma.

Přihlásit odběr ➡️ rychlofky.substack.com

Auto bez řidiče od Uberu usmrtilo chodce

Od Rychlofky

Auto bez řidiče od Uberu usmrtilo chodce (podle některých zdrojů cyklistu). Uber pozastavuje testování. Viz Uber self-driving test car involved in accident resulting in pedestrian death a Uber halts self-driving tests after pedestrian killed in Arizona. V době srážky bylo auto řízené autonomně, v autě byl lidský dohled, tak jak vyžadují předpisy.

[19.03.18 18:55] Uber’s fatal self-driving car crash prompts NTSB investigation

[20.03.18 07:01] V Uber’s self-driving car may not have been at fault for killing a pedestrian, but you should still be worried uvádějí, že usmrcená žena nejspíš vstoupila před auto a střetu nebylo možné zabránit.  Zmiňují ale hlavně to podstatnější, stále nedořešenou otázku právní zodpovědnosti – v tomto případě je dokonce zmíněno, že to možná není Uber, ale lidský dohled. A protože jsme v USA, lze očekávat řadu právních kliček.

Francie na plný plyn proti UBERpopu.