#TYDEN je týdenní souhrn zajímavých a důležitých věcí z IT/C, marketingu, bezpečnosti, socnetů, hw/sw, AI, finančních výsledků. 20 tisíc znaků pro platící, včetně anglické verze. Stojí jen 5 USD měsíčně nebo 50 USD na rok. Poloviční krátká podoba je zdarma.

Přihlásit odběr ➡️ rychlofky.substack.com

Facebook shromažďuje závratné množství dat o uživateli ale i ne-uživatelích. Stínové profily ne-uživatelů vytváří už dlouhé roky

Od Rychlofky

Facebook shromažďuje závratné množství dat o uživateli ale i ne-uživatelích. Stínové profily ne-uživatelů vytváří už dlouhé roky, stejně tak jako to dělá množství dalších společnosti. Profily uživatelů navíc doplňuje o data z dalších zdrojů, řadu informací nakupuje od dalších společností.

V Facebook keeps creepy secret files on the intimate habits of internet users even if they DON’T have an account: Here’s how to see yours o tom nejprve píší vcelku reálně, ale v okamžiku kdy tvrdí, že si záznamy o vaší osobě můžete z Facebooku stáhnout, tak vás odvedou jenom na stažení vašich dat z vašeho profilu.

Onen zásadní zbytek dát co o vás nashromáždil tímto způsobem nikdy nezískáte. O tom jak si stáhnout váš profil případně viz Stáhněte si data z Facebooku. Skoro všechna. Nepočítejte ale ani s tím, že by vám snad Facebook vrátil na něj nahrané fotografie v použitelné podobě a že by snad ostatní data byla nějak použitelná či zpracovatelná.

2018-03-02 19_17_10-General Account Settings

2018-03-02 19_18_01-Download Your Information