#TYDEN je týdenní souhrn zajímavých a důležitých věcí z IT/C, marketingu, bezpečnosti, socnetů, hw/sw, AI, finančních výsledků. 20 tisíc znaků pro platící, včetně anglické verze. Stojí jen 5 USD měsíčně nebo 50 USD na rok. Poloviční krátká podoba je zdarma.

Přihlásit odběr ➡️ rychlofky.substack.com

Média se zbláznila do několik let staré sociální sítě Vero. Označují ji za “nový Instagram”

Od Rychlofky

Média se zbláznila do několik let staré sociální sítě Vero. Označují ji za “nový Instagram” a celé je to v zásadě založené na tom, že o posledním víkendu tam prý přešlo tolik lidí, že to Vero nepřežilo a padlo. Spolu s tím, že Vero vyskočilo nahoru v App Store, což jak víme může znamenat i to, že si to prostě zaplatili. Vero (existuje od roku 2015) se snaží těžit z toho, že nemá inzeráty, příspěvky ukazuje všechny chronologicky a je zadarmo. To poslední se ale má změnit, předplatné by mělo umožnit setrvávající absenci inzerce. Viz Vero: The ‘new Instagram’ everyone’s talking about a ke stažení v Google Play a App Store.

Pokud budete chtít testovat, tak pozor, povinně vyžaduje telefonní číslo. Přes SMS vám sice přijde kód pro ověření, ale fungovat to bude tak na jeden z několika desítek pokusů

. Celé je to nesmírně pomalé (servery nestíhají) a chová se to místy zcela chaoticky a bude dost zázrak, pokud se vám vůbec podaří dokončit registraci – zpravidla se zasekne na vyplňování fotky a bio. Stane-li se vím to, prostě zabijte appku a spusťte znovu, profilovou fotku se vám nejspíš nepodaří nahrát (důvodem mohou být neodpovídající servery).

Nečekejte, že později to bude lepší, velmi málo věcí funguje bez problémů a napoprvé. Nedivte se ztrácejícím se příspěvkům, po pár minutách po nahrání fotografie je běžné, že kompletně zmizí. Občas zůstane alespoň příspěvek, ve kterém ale není fotka, běžné je ale i to, že zmizí celý příspěvek.

Stejně tak je běžné, že nepůjde ani spustit a zůstane viset na úvodní stránce.

Pokud se rozhodnete, že už účet ve Vero nechcete, tak špatná zpráva, žádná přímá možnost jak ho zrušit není. Musíte poslat e-mail s žádosti o smazání a kdy už vám náhodou odpoví, tak že je to “under review” a že to hned tak mazat nebudou, protože “co kdybyste si to ještě rozmysleli”. Tohle známe z minulosti, klasický přístup šmejdů.