#TYDEN je týdenní souhrn zajímavých a důležitých věcí z IT/C, marketingu, bezpečnosti, socnetů, hw/sw, AI, finančních výsledků. 20 tisíc znaků pro platící, včetně anglické verze. Stojí jen 5 USD měsíčně nebo 50 USD na rok. Poloviční krátká podoba je zdarma.

Přihlásit odběr ➡️ rychlofky.substack.com

Twitter Juliana Assange zmizel aby se opět objevil.

Od Rychlofky

Twitter Juliana Assange zmizel aby se opět objevil. Vyvolalo to vlnu spekulací, trochu paniku a prozatím nikdo nepřišel na to, o co vlastně šlo. Twitter účet nezablokoval, twitter.com/julianassange vracelo neexistující adresu. Sám Assange nic stále nevysvětlil a tweetuje od vrácení se zpět podivné tweety a všímá si přešlapu @USNavy, kde se objevil tweet s textem “Julian Assange” (skutečně v uvozovkách). Což @USNavy později vysvětlilo jako omyl jednoho ze správců jejich účtu. Zábavné.

Mimochodem, jedna cesta k “zmizení” a “vrácení” účtu co mě napadá je velmi prostá – přejmenování na něco jiného, poté přejmenování zpět. Podstatně jednodušší ale může být deaktivace účtu, kde to navíc není spojené s žádným rizikem a můžete na celý svět hrát hru, že jste si smazali účet. Dokonce skoro 30 dní.   

2017-12-25 21_29_44-Uživatel WikiLeaks na Twitteru_ „@USNavy @aavelle Here a screenshot of the delet.png