#TYDEN je týdenní souhrn zajímavých a důležitých věcí z IT/C, marketingu, bezpečnosti, socnetů, hw/sw, AI, finančních výsledků. 20 tisíc znaků pro platící, včetně anglické verze. Stojí jen 5 USD měsíčně nebo 50 USD na rok. Poloviční krátká podoba je zdarma.

Přihlásit odběr ➡️ rychlofky.substack.com

Facebook mění profilové obrázky na kulaté. Pozor u Stránek, zkontrolujte si je

Od Rychlofky

Facebook chystá další zbytečnou změnu, profilové obrázky změní na kulaté. Dojde k tomu někdy v průběhu září 2017 a měli byste si pečlivě zkontrolovat profilový obrázek u Stránek, kde s největší pravděpodobností dojde k nevhodnému oříznutí.

2017-09-10 19_32_06-(1) 365tipů - Home.png

Na vaší Stránce prozatím změnu vidět nemusíte, ale neznamená to, že už někteří uživatelé v newsfeedu kulaté obrázky nevidí. Viz ostatně příklad příspěvku od McDonald’s, kde si nutnosti změnit profilový obrázek prozatím nevšimli:

2017-09-10 19_53_36-(96) Facebook.png

Prozatím to vypadá, že přímo na stránce vlevo nahoře zůstane čtvercová podoba. Kruhová se objeví pouze u příspěvků, tedy jak na samotné stránce, tak v newsfeedu u uživatelů.  Případné další informace o profilových obrázcích najdete v Jak na obrázek v záhlaví a profilový obrázek u Facebooku. Průvodce založením Stránky na Facebooku (6)