#TYDEN je týdenní souhrn zajímavých a důležitých věcí z IT/C, marketingu, bezpečnosti, socnetů, hw/sw, AI, finančních výsledků. 20 tisíc znaků pro platící, včetně anglické verze. Stojí jen 5 USD měsíčně nebo 50 USD na rok. Poloviční krátká podoba je zdarma.

Přihlásit odběr ➡️ rychlofky.substack.com

Na Facebooku opět řádí virus/malware vydávající se za YouTube

Od Rychlofky

Přijde vám přes Messenger odkaz na “Facebook video” nebo něco podobného. Pochází to od někoho koho máte v přátelích,  což vám zatemní mozek a kliknete na to. Přistanete na něčem sice vypadá jako YouTube, ale rozhodně to není na YouTube.com (například je to na web.theprimitivecottage.com/sys/).

2017-07-11 12_12_13-Video - YouTube 477131353.png

No a protože to po vás chce nainstalovat “kodek”, tak samozřejmě jste tak hloupí, že to okamžitě uděláte. A vzápětí máte hacknutý účet na Facebooku a všem přátelům co máte, jste právě poslali odkaz na “Facebook video”. Řada z nich se nachytá a bude mít, kvůli vám, hacknutý účet. Tohle už mimochodem běží skoro týden a Facebook s tím neudělal stále vůbec nic. Pokud jste naletěli, tak viz Co udělat, pokud mi někdo hacknul Facebook? Co dělat, když na mém účtu jsou divné příspěvky?