#TYDEN je týdenní souhrn zajímavých a důležitých věcí z IT/C, marketingu, bezpečnosti, socnetů, hw/sw, AI, finančních výsledků. 20 tisíc znaků pro platící, včetně anglické verze. Stojí jen 5 USD měsíčně nebo 50 USD na rok. Poloviční krátká podoba je zdarma.

Přihlásit odběr ➡️ rychlofky.substack.com

Pár, který nejí a stačí mu “vesmírná energie” je učebnicový příklad fake news

Od Rychlofky

Pár, který nejí a stačí mu “vesmírná energie” je učebnicový příklad fake news. Viz How An Obviously Fake Story About A Couple Who Never Eat Went Viral podrobněji, ale v zásadě jde o klasiku. Zcela vymyšlená hloupost (z The Sun, jak jinak) se dostala do několika velkých novin a webů (Yahoo, The New York Post, The Independent, Daily Mail, Metro a další). Součástí je i sdílení v desítkách tisíc případů. Jak už to tak bývá, tak se tohle dokonce dá vystopovat až k agentuře, která vytváří podobně koniny (News Dog Media). V Česku se, jak jinak, napálila Nova i Blesk (ten neváhá v titulky použít i nejabsurdnější výmysl o těhotenství, Tento pár přežívá z vesmírné energie: Během těhotenství jsem žila jen ze světla, říká žena). Refresher.cz je jeden z mála, který se do nesmyslu strefuje.

2017-07-04 21_57_36-_Camila Castello_ site_.cz - Google Search2017-07-04 21_53_01-How An Obviously Fake Story About A Couple Who Never Eat Went Viral - Digg