#TYDEN je týdenní souhrn zajímavých a důležitých věcí z IT/C, marketingu, bezpečnosti, socnetů, hw/sw, AI, finančních výsledků. 20 tisíc znaků pro platící, včetně anglické verze. Stojí jen 5 USD měsíčně nebo 50 USD na rok. Poloviční krátká podoba je zdarma.

Přihlásit odběr ➡️ rychlofky.substack.com

Instagram zkouší Favorites/Oblibené – skupiny “přátel” pro snazší sdílení.

Od Rychlofky

Instagram zkouší Favorites/Oblíbené – skupiny “přátel” pro snazší sdílení. Pokud to chcete nazvat lépe, tak pokračuje proměna Instagramu ve Facebook a další komplikování ovládání. Instagram nicméně tvrdí, že “Lidé se pokoušejí hacknout Instagram aby si vytvořili menší audience” (ano, přesně typická argumentace Facebooku, vše přece dělají pro lidi).

Celé to lze chápat, Instagram se stále snaží potlačit Snapchat a další cesty jak lidé sdílí fotografie jenom se skutečnými přáteli a sdílení na Oblíbené to dělá – fotografii uvidí pouze vybraná skupina kontaktů. To že jste někoho přidali/odebrali se dotyční nedozví, poznají to jen z viditelné fotky se zeleným označením. Pokud je odeberete, ztratí i přístup k dřívějším fotkám – na vašem profilu bude k dispozici další záložka právě pro zobrazování fotek určených pro Oblíbené.

Viz Instagram tests favorites, a major rethinking of private sharing kde připomínají i další věc, kterou všichni víme. Funkčnost tohoto druhu prakticky nikdo nikde nepoužívá.

2017-06-24 09_25_05-Favorites_on_Instagram_Test.0.png (920×613).png