#TYDEN je týdenní souhrn zajímavých a důležitých věcí z IT/C, marketingu, bezpečnosti, socnetů, hw/sw, AI, finančních výsledků. 20 tisíc znaků pro platící, včetně anglické verze. Stojí jen 5 USD měsíčně nebo 50 USD na rok. Poloviční krátká podoba je zdarma.

Přihlásit odběr ➡️ rychlofky.substack.com

WannaCry 2.0 je tady a už nereaguje na “kill switch” jako první verze

Od Rychlofky

WannaCry 2.0 je tady a už neraguje na “kill switch” jako první verze. V neděli 14. května odpoledne to uvedl Costin Rau z Kaspersky Lab a není na tom nakonec nic zvláštního. Tohle bylo očekáváno, stejně jako se s napětím čeká co se stane v pondělí až ve firmách zapnou infikované počítače (a nezáplatované počítače). Viz WannaCry Kill-Switch(ed)? It’s Not Over! WannaCry 2.0 Ransomware Arrives a pokud chcete přehled dění okolo WCry/WannaCry, tak viz Masivní vlna ransomware napadla počítače v desítkách zemí po celém světě

[14.05.17 19:36] Jedna z nových domén je www.ifferfsodp9ifjaposdfjhgosurijfaewrwergwea.com ale bude jich velmi pravděpodobně víc. Takže to co původně bylo řečeno, tedy že nemají “kill switch”, není až tak platné. Mají jinou doménu a je dost jisté, že bude existovat více variant. Ta prvotní byla mimochodem www.iuqerfsodp9ifjaposdfjhgosurijfaewrwergwea.com – případně ještě viz WannaCry — New Variants Detected! s dalšími informacemi.