#TYDEN je týdenní souhrn zajímavých a důležitých věcí z IT/C, marketingu, bezpečnosti, socnetů, hw/sw, AI, finančních výsledků. 20 tisíc znaků pro platící, včetně anglické verze. Stojí jen 5 USD měsíčně nebo 50 USD na rok. Poloviční krátká podoba je zdarma.

Přihlásit odběr ➡️ rychlofky.substack.com

Google Drive přejmenován na “Backup and Sync”. A po aktualizaci přestane fungovat

Od Rychlofky

Google Drive přejmenován na “Backup and Sync”. A po aktualizaci přestane fungovat s podivným “Backup and Sync is disabled for this account“. Co s tím můžete udělat jasné není, někomu se podaří naprav

it reinstalaci, někomu ani ta nepomůže. Osobně jsem právě tuhle cestu zkusil a nové stažení Disku Google do počítače sice nainstaluje Disk Google (Google Drive), ale ten se ani nespustí. Tady to vypadá, že Google něco dost zásadně pokazil.

2017-03-16 19_25_24-Zálohování a synchronizace.png

Pomohlo znovu odinstalovat Google Drive a pak znovu nainstalovat, pak se už spustil. Otázka je, co se stane až dokončí (a kdy vůbec) synchronizací (pár desítek GB, desítky tisíc souborů). V průběhu se ještě poněkud zhroutilo Chrome a bylo nutné ukončit, nechat aktualizovat a znovu spustit.

[16.03.17 20:15] Drive Dashboard už obsahuje informaci o tom, že Google problém řeší. Takže možná nespěchejte s reinstalacemi a počkejte.

2017-03-17 07_16_26-G Suite Status Dashboard

Tady je asi vhodné dodat, že “Backup annd Sync” je ve skutečnosti jiný program, než “Google Drive”. Má sloužit jen k zálohování fotek z počítače do Google Photo a rozhodně to nevypadá, že by Google chtěl Drive přejmenovat – spíš to vypadá, že Google Update udělalo něco, co vůbec udělat nemělo. Ale uvidíme.

[16.03.17 20:45] Dashboard má nový (druhý) záznam, který bohužel zatím žádné řešení nenabízí

[16.03.17 21:30] Třetí aktualizace v Dasboardu (9:22 PM) nepřináší stále nic nového. Ale aspoň se Google snaží.

[17.03.17 07:17] Jak je možné vidět na aktualizovaném screenshotu z Dashboardu (výše), Google problém vyřešil – buď počkejte až se vám znovu stáhne Google Drive nebo si ho stáhněte ručně. Bude váš ale čekat nejspíš nejenom nové přihlášení vaším účtem u Google,a ale také nové kompletní nastavení Disku Google i synchronizace – tam si dejte pozor, že to může běžně trvat desítky minut až hodiny. Zejména pokud máte v Google Drive něco jako 50 tisíc souborů. Stahovat se sice znova nebudou, ale porovnání bude prostě potřebovat čas.