#TYDEN je týdenní souhrn zajímavých a důležitých věcí z IT/C, marketingu, bezpečnosti, socnetů, hw/sw, AI, finančních výsledků. 20 tisíc znaků pro platící, včetně anglické verze. Stojí jen 5 USD měsíčně nebo 50 USD na rok. Poloviční krátká podoba je zdarma.

Přihlásit odběr ➡️ rychlofky.substack.com

Adobe vám chce do Chrome přidat rozšíření pro Adobe Acrobat? Odmítněte to

Od Rychlofky

Adobe vám chce do Chrome přidat rozšíření pro Adobe Acrobat? Odmítněte to, je to další zábavný pokus, jak do vám do prohlížeče dostat něco, co tam nechcete. Zábavný je i tím, že to co nové rozšíření od Adobe umí je už dávno součástí Chrome (to umí otevírat PDF soubory) nebo operační systému (tisk do PDF). S tímhle se samozřejmě setkáte, pouze pokud máte v počítači Adobe Acrobat Reader DC a kdyby se Chrome neptalo na práva, tak by se to tam vetřelo samo, takhle vás to alespoň bude varovat.

Měli byste i vědět, že tohle rozšíření posílá Adobe data o používání (nechcete-li, musíte to vypnout). Pokud jste tohle omylem pustili do Chrome, odinstalujte to co nejdříve v chrome://extensions/ a viz též What Is the Adobe Acrobat Extension Chrome Wants Me to Install? a hodit se vám určitě bude i V čem pracovat s PDF soubory. A kdy se PDF vůbec, ale vůbec nehodí.

adobe-chrome-extension-fail.png