#TYDEN je týdenní souhrn zajímavých a důležitých věcí z IT/C, marketingu, bezpečnosti, socnetů, hw/sw, AI, finančních výsledků. 20 tisíc znaků pro platící, včetně anglické verze. Stojí jen 5 USD měsíčně nebo 50 USD na rok. Poloviční krátká podoba je zdarma.

Přihlásit odběr ➡️ rychlofky.substack.com

DDoS ovlivňuje Amazon, Twitter. Tumblr a další služby *aktualizováno*

Od Rychlofky

DDoS ovlivňuje Amazon, Twitter. Tumblr a další služby. Útok mířil v pátek na společnost Dyn a jejích DNS, které poskytuje služby řadě dalších společností. Viz Denial of Service Web Attack Affects Amazon, Twitter, Others a Many sites including Twitter, Shopify and Spotify suffering outage

19:00 :::  Jakkoliv to v pátek odpoledne už vypadalo na vyřešený problém, došlo k novému DDoS útoku, který navíc ovlivnil i dostupnost Amazonu, Twitteru a řady dalších webů i v Evropě (ranní se víceméně týkal pouze části USA). Útok navíc začalo vyšetřovat americké DHS.

TIP: Chcete vědět co je to ten DDoS? Řekne vám to mimořádný tip na @365tipů -. Co je to DDoS?

19:15 ::: Co nejede, respektive kam se nedostanete? Twitter, Spotify, Reddit, Tumblr, Pinterest, Github, Etsy, SoundCloud, BaseCamp například.  Ale také některá média – PC World, Gizmodo, TheNextWeb, Hacker News, New York Times, Boston Globe například. Skoro to vypadá, jako když druhá vlna míří i specificky na online média. Problémy budete mít i s aktualizacemi od Microsoftu.

2016-10-21-18_29_51-twitter-com

22:45 ::: Stále trvající problémy. Ukazuje se i to, že i když možná něco vložíte na Twitter, tak tvrdé přesměrování přes t.co znamená, že žádné odkazy nefungují.

08:00 ::: V This Is Why Half the Internet Shut Down Today zmiňují desítky milionů IP adres zapojených do útoků a také třetí vlnu. Každopádně v tuto chvíli (sobota, druhý den) už weby dostupné jsou. V témže článku je i přehled ovlivněných webů (a je pěkně dlouhý) a také mapa ukazující rozsah.

mwd1d2oydvmuyhdx4ugo.gif