#TYDEN je týdenní souhrn zajímavých a důležitých věcí z IT/C, marketingu, bezpečnosti, socnetů, hw/sw, AI, finančních výsledků. 20 tisíc znaků pro platící, včetně anglické verze. Stojí jen 5 USD měsíčně nebo 50 USD na rok. Poloviční krátká podoba je zdarma.

Přihlásit odběr ➡️ rychlofky.substack.com

Google uvedlo Duo a média nepochopila, že to nemíří proti FaceTime

Od Rychlofky

Google uvedlo Duo a média nepochopila, že to nemíří proti FaceTime (viz např. Google Takes Aim at Apple’s FaceTime). Google bojuje o vůbec nějakou pozici v chatovacích aplikacích, jedno jestli text, hlas či video. Hangouts nechal vcelku vyšumět do ztracena a uvedením Duo (což je video chat) tuhle aplikaci ještě více likviduje. FaceTime od Apple se nikdy nestalo dostatečně používaným, z dost stejného důvodu jako Hangouty – obtížnost ovládání je ten hlavní důvod. Google se snaží tohle obejít tím, že Duo je postavené na telefonních číslech, což je opět další omyl, protože ve skutečnosti musí podobné aplikace umět jak telefonní čísla, tak uživatelské účty. A připomeňme, Google má teď Hangouts, Messenger a nově Duo a ještě na cestě Allo. A prosím pěkně, pokud byste Duo chtěli, tak smůla, v Google Play jen jako “preregister”.

K tomu předchozímu ještě vhodné čtení v The problem with Google’s new Duo video chat app. Zmiňuje totiž to, že pokud budete chtít někomu přes Duo volat, tak musí mít taky Duo. A logicky a správně vás pošle do háje, protože on už přeci má Hangouts, Messenger, Facebook Messenger, WhatsApp, Snapchat, Skype (a takhle můžeme ještě chvíli pokračovat).

2016-08-16 19_45_08-Google Duo - Android Apps on Google Play.png