#TYDEN je týdenní souhrn zajímavých a důležitých věcí z IT/C, marketingu, bezpečnosti, socnetů, hw/sw, AI, finančních výsledků. 20 tisíc znaků pro platící, včetně anglické verze. Stojí jen 5 USD měsíčně nebo 50 USD na rok. Poloviční krátká podoba je zdarma.

Přihlásit odběr ➡️ rychlofky.substack.com

Twitter moc chce získat vaše datum narození.

Od Rychlofky

Twitter moc chce získat vaše datum narození. Když o vyplníte, můžete slavit. A slavit. A slavit. A slavit. Ano, je to tak trochu slabší pokus, jak dostat uživatelů dost podstatný údaj, tedy datum narození. Jedna ze zásadních nevýhod Twitter pro inzerenty i další aktivity totiž je, že o svých uživatelích nic neví. Pár měsíců už se vnucuje s telefonním číslem při zakládání účtu, teď si “můžete” doplnit datum narození. A pokud to uděláte, bude vám Twitter na vaše narozeníny dělat oslavu. Jasně.

Viz #HBD: Celebrate your birthday on Twitter a také nápověda ve které jasně říkají, že vaše datum použijí pro cílení inzerce. A pokud mohou doporučit, je-li vam méně než osmnáct, tak velmi opatrně s vyplňováním. Pokud netušíte kde hledat, tak jděte na váš profil, použijte tlačítko pro změnu profilu a vlevo dole pak najdete datum narození

Twitter moc chce získat vaše datum narození.