#TYDEN je týdenní souhrn zajímavých a důležitých věcí z IT/C, marketingu, bezpečnosti, socnetů, hw/sw, AI, finančních výsledků. 20 tisíc znaků pro platící, včetně anglické verze. Stojí jen 5 USD měsíčně nebo 50 USD na rok. Poloviční krátká podoba je zdarma.

Přihlásit odběr ➡️ rychlofky.substack.com

Dnes v 17:00 by Apple mělo spustit Apple Music, streaming hudby za 10 USD měsíčně

Od Rychlofky

Dnes v 17:00 by Apple mělo spustit Apple Music, streaming hudby za 10 USD měsíčně, cokoliv si budete chtít přehrát z nabídky milionů skladeb. Oproti Spotify, které za stejné peníze nabízí totéž, se prý chce odlišit kurátorstvím a rádiem. Což možná bude fungovat pro USA, ale v Česku to moc nepomůže (právě rádio by ale mělo být dostupné i zdarma). První tři měsíce by měly být zdarma na zkoušku, pak placení (Spotify můžete poslouchat zadarmo prokládané reklamami). Pozor i na to, že na konci tří měsíců na zkoušku vás Apple rovnou zkasíruje, pokud tomu ručně nezabránite.

Doporučené čtení je Apple Music Is Here, But Is Streaming Right For You? a Apple Music launches today and the reviews are already in: it’s great for discovering music, but complicated to use a pokud nejste jablíčkáři, tak špatná zpráva – pro Windows musíte pořídit iTunes (což je v zásadě jedno z nejhorších software, které si tam můžete pořídit) a pro Android máte zatím smůlu.

TIP: Pokud chcete praktické postřehy o Apple Music, tak je najdete v Co byste měli vědět o Apple Music? A co navíc, podívejte se jak vypadá Apple Music na iPadu

Dnes v 17:00 by Apple mělo spustit Apple Music, streaming hudby za 10 USD měsíčně