#TYDEN je týdenní souhrn zajímavých a důležitých věcí z IT/C, marketingu, bezpečnosti, socnetů, hw/sw, AI, finančních výsledků. 20 tisíc znaků pro platící, včetně anglické verze. Stojí jen 5 USD měsíčně nebo 50 USD na rok. Poloviční krátká podoba je zdarma.

Přihlásit odběr ➡️ rychlofky.substack.com

Facebook se rozešel s firmou, která šířením lží a výmyslů špinila konkurenty a kritiky.

Od Rychlofky

Facebook se rozešel s firmou, která šířením lží a výmyslů špinila konkurenty a kritiky. Ukončení spolupráce s Definers Public Affairs je výsledek zjištění New York Times, že Facebook tuto konzultační společnost využíval způsobem odporujícím etice i zdravému rozumu. Včetně tvrzení, že docházelo k diskreditování kritiků Facebooku tvrzením, že jsou financování Sorosem a tlakem na novináře, aby se věnovali Google.

Dr_oALuWsAAw3t4.jpg

Viz Delay, Deny and Deflect: How Facebook’s Leaders Fought Through Crisis a Facebook Cuts Ties With Definers Public Affairs Following Outcry kde Facebook samozřejmě tvrdí, že po Definers nic takového nechtěl. Nepřekvapí, že už zanívají hlasy, že je potřeba zahájit vyšetřovaní. Viz A Top George Soros Aide Called For An Independent Investigation Of Facebook’s Lobbying And PR

Vyjádření Facebooku viz New York Times Update

[16.11.18] Guardian komentuje v Facebook’s pretensions have turned it into a useful idiot of the right

[16.11.18] No one at Facebook seems to know who hired a DC opposition research firm

[17.11.18] Facebook’s former PR firm seeded fake stories about bias at Apple News

2017-07-25 14_54_12-Mark Zuckerberg - Live grilling in my backyard.